Over Parbat

Auteur, spreker en adviseur Dion van der Vaart

Bron van kennis over onbewust overtuigen

Je laat een gedeelte liggen. 

In je branche is jouw organisatie misschien wel de beste. Uiteraard wil je dat in ieder geval uitstralen. Je zet digitale tools als websites en social media in en je deelt jouw verhaal. Waarmee probeer jij te overtuigen? Het ligt voor de hand om te wijzen naar feiten, inhoudelijke argumenten. Met logica dus. Dat lijkt een goed begin, alleen ben je er dan nog niet helemaal. Of helemaal niet. Je laat een gedeelte liggen. Een gedeelte dat grotendeels bepalend is voor online succes. Het is zonde als je wel de beste bent of wilt zijn, maar je tegelijkertijd websites en social media niet op de beste manier inzet.

Automatisch, emotioneel en gemakzuchtig… 

Dat gedeelte gaat om de automatische piloot in het brein van de mens, die je ook de emotionele piloot mag noemen. Of de gemakzuchtige piloot. Die piloot neemt altijd de kortste vlucht naar de bestemming. Elke ongewenste barrière tijdens die vlucht, moedigt de piloot aan om jouw website te verlaten. Om je social media niet (langer) te volgen. Zo’n barrière kan bestaan uit zaaddodende zinnen die heel rationeel zijn geschreven, maar emotioneel niets doen. Uit gladde en clichématige stockfoto’s, die elke vorm van authenticiteit ondermijnen. Uit anonimiteit en onpersoonlijkheid.

Mensen helpen. En jezelf! 

Zo laat je de kans liggen om extra klanten en meer omzet te bereiken. Die klanten zijn geen nummers, maar mensen. Het leuke aan mensen is dat hun gedrag vaak voorspelbaar is. Zeker online, waar je dit gedrag kunt meten, testen en sturen. Dat laatste is sympathiek. Je helpt er mensen mee. En jezelf! Want mensen komen toch niet naar je website om vervolgens het bos in gestuurd te worden? Ze komen naar je website omdat ze op zoek zijn naar iets. Ze willen iets. Jij kunt die zoektocht omzetten in concrete actie. Jij kunt van je website een klantvriendelijke conversieknaller maken!

Goed om te weten. 

Parbat is een bron van kennis over onbewust overtuigen. Deze bron kun je benutten voor nieuwe energie of groei. Voor je organisatie en voor jezelf. Herboren enthousiasme. Parbat biedt inspiratie en consultancy. Neem een diepe duik in frisse inzichten en adviezen.

Inspiratie 

  • Inspiratie in een prachtig pand (of op locatie!)
  • Een presentatie waar je een boost van krijgt
  • Waardevolle inzichten en direct toepasbare tips

Bekijk ➜

Consultancy 

  • Signaleren barrières
  • Vlot inzicht in verbeterpunten  
  • Heerlijke gebruiksvriendelijkheid